marți, 20 august 2013

Kiturile de ambreiaj de conversie la volanta cu masa simpla



O soluție inovatoare Aftermarket

In ultimele doua decenii, din ce in ce mai multe vehicule au venit echipate din fabrica cu volanta cu masa dubla. Deși volanta dubla are avantaje, există si dezavantaje, mai ales cand se pune problema inlocuirii acesteia.

Avand in vedere ca reconditionarea volantei duble este aproape imposibila, singura solutie este inlocuirea acesteia, iar pretul este nu este deloc neglijabil. Datorita pretului ridicat, furnizorii de piese rareori au pe stoc aceste piese preferand aducerea lor pe comanda, iar timpul de livrare poate varia pana la 14 zile in functie de de aplicatie.

Pentru a rezolva aceaste probleme Valeo a proiectat seturi de ambreiaj de conversie la volanta cu masa simpla( Kit 4P)  astfel incat, chiar daca echiparea originala a fost cu ambreiaj cu volanta dubla acum acesta poate fi complet inlocuit fara ca vehiculul sa sufere alte modificari.

Care sunt avantajele? Pai avem asa:

  1.   Economii de  pana 50% fata de pretul unei volante cu masa dubla(La urmatoarea inlocuire a kit-ului de ambreiaj se pastreaza volanta).
  2. Durabilitate mai mare - nu există componente de uzură in cazul volantei rigide (volanta cu masa dubla este complexa, cu multe componente care sunt supuse uzurii)
     3. Performante comparabile.

Momentan Valeo furnizeaza kituri de conversie pentru un numar de aproximativ 800.000 de vehicule si lista este in continua crestere, insa Valeo nu este singurul furnizor de kit-uri de conversie, mai avem si Starline, Aisin, Comline si multi altii.

2 comentarii:

  1. Salut,

    daca se poate un sfat? Caut de ceva timp volanta pentru opel astra caravan motor 2000 diesel Y20DTH, din anul 2001 si nu am gasit decat originala GM la un pret destul de mare(am inteles ca nu se face aftermarket). Ce varianta am(in afara de cea in care vand masina)

    Multumesc anticipat pentru orice sfat/sugestie

    Claudiu S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut claudiu,

      probabil in cazul tau e vb de primul motor de 2000 diesel montat pe astra g unde intr-adevar volanta este disponibila doar originala. in acest caz volanta care o vezi pe site la noi(luk 415016310) nu este compatibila. poti incerca(insa nu pot garanta) kit-ul de ambreiaj de la valeo 835049 care vine cu volanta simpla

      Ștergere